Skip to content

Zoek op de kaart middels straal

In veel gevallen wilt u zoeken naar objecten in een bepaalde regio. In Agrimeter kan dit eenvoudig door het combineren van kenmerken en het zoeken op straal.

Hoe werkt dit? U begint door in te zoomen op de kaart. Bijvoorbeeld rondom Assen of heel Friesland. Van belang daarbij is dat u het middelpunt van waar u wilt zoeken ook het middelpunt van de kaart op uw beeldscherm is. Realiseer dat de kaart vaak breder is dan u denkt. Ook de kaart “achter” het filtervenster telt mee. Zodra u de kaart zo gepositioneerd heeft, kiest u in het filtervenster voor een bepaalde straal. Deze straal wordt gemeten vanuit het middelpunt van de kaart zoals deze bij u op het scherm staat. Zodra u op zoek klikt, komen de eerste resultaten op het scherm.

Realiseer u dat in de praktijk er veel te veel resultaten zijn om weer te geven. Omdat Agrimeter maximaal 5.000 resultaten laat zien, moet u vaak filteren om de juiste en meest relevante transactie(s) te kunnen zien. In de meeste gevallen is het handig om te beginnen bij een periode. Bijvoorbeeld door de ‘Periode van’ in te vullen en daarna verder te filteren op ‘Prijs’ en/of andere kenmerken. Krijgt u nog steeds te veel transacties, verklein dan de straal.

Probeer het meteen