Skip to content

Visueel tijdreizen in Agrimeter

Cyclomedia is een onderdeel van Agrimeter. Hiermee krijgt u toegang tot hoge-resolutie foto’s van iedere locatie in Nederland. Wist u dat Cyclomedia niet alleen actueel, veelal niet ouder dan één jaar, maar ook historisch beeldmateriaal levert? Zo kunt u eenvoudig vaststellen of er in de laatste jaren bijgebouwd, gesloopt of vernieuwd is. Ook installaties van zonnepanelen, windmolens e.d. kunt u zo snel en eenvoudig vaststellen.

In bovenstaand voorbeeld is te zien dat in de periode 2016-2018 een uitbreiding op het perceel heeft plaatsgevonden. Het laatste getoonde beeld in het voorbeeld is van 2015, maar er was nog een ouder beeld aanwezig (2013).

Wilt u zelf ook een locatie ‘historisch’ benaderen? Dat kan eenvoudig, direct in de Cylomediaviewer. Links bovenaan wordt altijd de datum van de getoonde beelden in beeld gebracht. Door hierop te klikken wordt een tijdlijn zichtbaar. Klik het bolletje in de tijdslijn aan en het beeld uit die periode wordt getoond. Door dit beeld vervolgens aan te klikken wordt de gehele viewer aangepast aan de betreffende periode.

Afhankelijk van de locatie gaan de beelden terug tot aan 2010. Hoe jonger de beelden,  hoe hoger de kwaliteit. Wist u overigens dat deze functionaliteit niet alleen werkt met de luchtfoto’s. U kunt deze functionaliteit ook gebruiken bij het zijaanzicht of vanaf de grond. U kunt hierbij dezelfde procedure gebruiken.

 

Probeer het direct