Skip to content
Update-tarieven-agrimeter

Agrimeter update

Afgelopen week zijn er een aantal uitbreidingen/aanpassingen doorgevoerd in Agrimeter. De belangrijkste updates zijn:

Favorieten selecteren en tonen

Een veel gevraagde uitbreiding is het aanleggen van een lijst van (al dan niet tijdelijke) favorieten transacties. Vanaf nu kunt u door de ster aan te klikken een transactie toevoegen of verwijderen uit de lijst met favorieten. De favorietenlijst vindt u onder de button “Favorieten” in de menubalk. Uiteraard kunt u ook in het selectievenster een filter aanleggen op alleen favorieten.

Uitbreiding openbare data met hoofdfoto

Het tabblad details bij een transactie is iets ander ingericht zodat duidelijk is welke informatie van de transactie zichtbaar is. Deze staan voortaan in een kader. Alle informatie buiten dit kader is per definitie alleen voor u zichtbaar en eventueel voor de kantoren waarmee u de data deelt. Het is nu ook mogelijk om een foto uit uw fotolijst te selecteren als hoofdfoto die bij de openbare gegevens wordt getoond:

Legenda gewassenkaarten

Vanaf heden wordt een legenda getoond wanneer u een gewassenlaag over de kaart legt. In de legenda kunt u een specifiek gewas selecteren waarna alleen die gewassen op de kaart worden getoond. Zo kunt u eenvoudig de teelt van een specifiek gewas zichtbaar maken op de kaart.

Voorbeeld van selectief fruitteelt (2011) op de kaart tonen.

Historische kadastrale kaart toont minder details

De zichtbare wijzigingen in de historische kadastrale database werden veelal visueel verstoord door de grote hoeveelheid aanwezigen grenscorrectie waardoor bepaalde gebieden al snel grootschalig rood kleurde. In een aanpassing van deze is worden vanaf heden bij de historische kaart alleen nog wijzigingen in rood getoond getoond indien de afwijking meer dan 5% bedraagt. Onderzoek in de database heeft ons geleerd dat dit vrijwel 100% grenscorrectie betreft.

Minder details levert een duidelijker beeld op wat er gewijzigd is.

Uitbreiding lijst met type bedrijven

In de lijst met typeringen van bedrijven zijn de typeringen “Glastuinbouw” en ”Natuurgebied” extra opgenomen. Mist u nog typeringen? Laat het ons weten door een mail te sturen aan info@agrimeter.nl.